Minél frissebb egy cégkivonat, annál jobb

0 Comments

Ha hivatalos ügyintézéshez van szükség cégkivonatra, akkor a szabály az, hogy 30 napnál nem lehet régebbi a felhasznált cégkivonat. Ettől függetlenül is sokat számít azonban az, hogy mennyire friss egy cégkivonat. Mutatjuk, hogy miért.

A 30 napos érvényességi határidő meghatározásakor több tényezőt is figyelembe vettek. Az aktualitás mellett a másik fontos tényező az ügyintézések várható ideje. Ideális esetben maximum néhány nappal korábbi dokumentumot fogadnának el mindenhol, de ennyi idő alatt általában nem lehet az ügyintézéseket lebonyolítani. Ha nem hivatalos ügyintézésről van szó, akkor viszont lehet az utolsó pillanatra hagyni a cégkivonat beszerzést is, mert online pár perc alatt megoldható a hiteles cégkivonat beszerzése. Fontos szerződéskötés előtt állsz egy másik céggel? Meg szeretnél venni egy másik vállalkozást? Nem kell 3-4 héttel ezelőtti információkra támaszkodni, akár percekkel a szerződés aláírása előtt is le lehet kérni online a cégkivonatot, és az abban található információk birtokában dönteni a szerződéskötésről.

Általában persze nem számít néhány nap különbség a cégkivonat igénylésekor, mert egy vállalkozás főbb információi nem szoktak naponta változni, és ha változnak is, az sem olyan nagy probléma. Lehetnek azonban olyan információk egy cégkivonatban, melyek alapvetően változtatják meg egy cég kilátásait, helyzetét. Ilyen pl., ha egy vállalkozásnak adótartozása van, vagy ha végrehajtási vagy felszámolási eljárás folyik ellene.