A bokacsizma az ősz és a tél kedvenc lábbelije

0 Comments

Amikor megjön a hidegebb időszak, akkor a hölgyek is szeretik az olyan lábbeliket, melyek melegen tartják a lábukat. Nem szabad azonban elfelejteni az esztétikai és a kényelmi szempontokat sem, ezek is nagyon fontosak a cipők, csizmák szempontjából. Van egy olyan lábbeli típus, amely minden feltételnek megfelel, mégpedig a női bokacsizma.

A női bokacsizmák általában bőrből vagy műbőrből készülnek. Ennek több oka is van. Bőrből és műbőrből készül a legtöbb elegáns cipő és csizma, különösen, ha téli viseletről van szó. Ezek az anyagok az elegancia mellett ellenállnak az esőnek és a hónak is, nem eresztik át a vizet. A téli hidegben is kiváló választásnak bizonyulnak, köszönhetően a belső bélésnek. Készülhetnek bokacsizmák velúrból is, ez azonban esőben, hóban nem a legjobb választás, de a hideg ellen kiváló, így száraz, de hideg napokon bátran viselhető.

A bokacsizma típusokat tekintve egyértelműen a magassarkú bokacsizma a kedvenc a hölgyek körében. Ez talán a legdivatosabb, elegáns választás őszi időjárás esetén, és alkalmi öltözet mellett is megállja a helyét. Ha a divat helyett a kényelem a fontosabb szempont, akkor a lapos talpú vagy a mini sarokkal rendelkező bokacsizma a nyerő választás. Ezek a darabok nem csak a mindennapok során, hanem pl. túrázás, sétálás esetén is kiválóan megállják a helyüket. Érdemes tehát egy laposabb talpú bokacsizmát vásárolni a mindennapokra, a különböző alkalmakra pedig egy magassarkút.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük