Apostille cégkivonat vásárlás

0 Comments

Külföldi céges ügyintézéshez nem elegendő az idegen nyelvű hiteles cégkivonat, hanem szinte biztosan egy speciális, konkrétan külföldi ügyintézéshez szükséges cégkivonat típusra lesz szükség, aminek a neve Apostille cégkivonat.

Az Apostille cégkivonat egy plusz tanúsítvánnyal rendelkezik, amivel azokat a hiteles cégkivonatokat látják el, melyeket külföldön fognak felhasználni. A tanúsítványhoz az igénylés előtt meg kell adni, hogy melyik országban lesz felhasználva. Ennek az oka, hogy ha olyan országban lesz felhasználva, amely nem tagja az Apostille egyezménynek, akkor hitelesítési záradékkal látják el a cégkivonatot.

Az Apostille cégkivonat vásárlása ugyanúgy megy, mintha hagyományos, magyarországi felhasználásra szánt cégkivonatot igényelnél, azzal viszont számolni kell, hogy a felülhitelesítés miatt illetéket is kell fizetni, így az Apostille cégkivonat drágább, mint a többi cégkivonat típus. Akkor vásárolj tehát ilyet, ha biztosan szükséged lesz rá.

A dokumentum érvényességi ideje ugyanúgy 30 nap, mint a többi cégkivonat esetén, és az információk is ugyanazok lesznek benne. Apostille cégkivonatot általában angol nyelven igényelnek, de lehetőség van német vagy francia dokumentum vásárlására is. Arra kell még ügyelni, hogy az Apostille cégkivonat átfutási ideje a plusz felülhitelesítés miatt kicsit több lehet, mint a hagyományos cégkivonatoké, emiatt érdemes nem az utolsó pillanatra hagyni a beszerzést, nehogy kifuss a határidőből.