Mikor érdemes klímát szereltetni?

0 Comments

Legtöbben akkor határozzák el magukat klíma vásárlásra, amikor a nyár közepén már annyira meleg van otthonukban, hogy nem bírják ki klíma nélkül. A nyári forróságban viszont mindenki más is így gondolkodik, és nagyon nagy a kereslet a klíma szerelők iránt. Érdemes tehát elgondolkodni azon, hogy mikorra időzítjük a klíma szerelést.

Két fontos tényező van, amit érdemes figyelembe venni, a klíma szerelés ára és a várakozási idő. Az árakat tekintve a csúcsidőszakban történő klíma szerelés általában drágább, mint a téli klíma vásárlás. Ennek az oka egyszerű, sokkal többen akarnak nyáron klímát szereltetni, így a szakemberek több pénzt tudnak elkérni egy munkáért. Mivel klímát csak engedéllyel rendelkező szakember telepíthet, így nincs is lehetőség másképp megoldani a klíma szerelést, a regisztrált szerelők pedig nyáron általában magasabb tarifákkal dolgoznak.

Hasonló a helyzet a várakozási idővel is. Ha augusztus elején határozzuk el magunkat klíma vásárlása mellett, akkor könnyen lehet, hogy csak a nyár végén fog a szerelő odaérni hozzánk. Érdemes tehát előre gondolkodni, és csúcsidőszakon kívül megoldani a klíma vásárlást és telepítést.

A telepítési időszakot meghatározhatja az is, hogy van-e éppen valamilyen támogatás, amit igénybe lehet venni klíma telepítéshez. Ha van támogatás, akkor ebben az időszakban nagyon sokan fognak klímát vásárolni, ami megdobhatja az árakat és a várakozási időket is, ez pedig hátrány lehet azok számára, akik nem tudják igénybe venni az adott támogatást.